zondag 19 februari 2017

Voor Berenice

De tijd om mooie bijeen passende babycadeautjes te maken is ver te zoeken, het is meer een mik mak tegenwoordig.

Berenice kreeg al reeds een kleinigheidje (pamperzakje en tasje), maar ze verdiende nog iets extra. We maken daarbij gebruik van reeds getekende patronen, kwestie van onze tijd zo zinvol mogelijk te besteden. Ik haalde het steeds enthousiast onthaalde 'One to hug' weer boven. Ik had nog een leuke beertjes stof liggen en wat overschot fleece dat perfect bijeen paste. En verder moest ik het niet meer gaan zoeken. Stilaan ken ik het patroon van buiten, dit is dan ook de 8e versie die ik maak (9 is ook reeds klaar, voor de lente).

Ik wou eens een poging wagen om de print aan de zijnaden te laten doorlopen, maar dat was toch niet evident. Ik had niet voldoende stof, en nu is de voorkant een beetje raar met wat afgesneden beertjes. Nog een beetje oefenen.

Als extraatje maakte ik nog een naamslinger, nu ik in het bezit ben van een cameo. Ik moet er nog veel mee oefenen, dus ze kan er maar goed mee zijn.

Stof: stoffenspektakel
Patroon: one to hug, mind the whale

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

zondag 12 februari 2017

Er was eens een geplande date

Ja, ik heb een nieuwe liefde. Ik wist al lang dat het eens ging gebeuren, wel 5 keer heb ik op het punt gestaan jou in huis te halen, echter waren er telkens redenen om het nog even uit te stellen. Maar toen kon ik het niet meer houden, en zo werd er een kleine 2 maand geleden een mooi pakje afgeleverd.

Dat pakje werd uitgepakt, bekeken, en ergens veilig weggezet tot ik eens een aantal uren ongestoord vrij zou hebben. Met een voltijdse job en een baby van 9 maand zijn die momenten moeilijk te vinden. Mijn verjaardag, dat zou het moment worden, onze eerste date. Het huis voor mij alleen, minstens 7u lang, dat was het plan.

Maar moeders weten beter, je maakt best geen plannen want baby's houden daar niet van. Die denken even lekker bij zichzelf: 'hé, ben jij vandaag thuis, alleen, zonder mij, nee hoor, dat wil ik niet!' Ik blijf liever bij jou. En zo komt het dat je op je verjaardag die lang geplande date, waar je al zo lang naar uit keek moet afzeggen voor een ander afspraakje. Je gaat dan toch even gezellig met je baby dochter naar de dokter.

En zo begon het een beetje te dringen. Een kleine week later werd ik met mijn date in Sint-Amands verwacht, waar nog een hele boel vrouwen met hun date aanwezig zouden zijn. De meeste zouden hun date echter al goed kennen en ik zou hem nog maar even snel bekeken hebben. Nee, ik wilde toch al meer van hem weten.
Dus de avond voor de grote groepsdate, vonden we nog een klein gestolen momentje voor onszelf. Het was geen ideale date, maar de klik was er zeker al wel.

Zaterdag in de ochtend, terwijl het lichtjes sneeuwde, vertrok ik met een klein hartje met jou richting Sint-Amands. We waren er als één van de eerste, dat was niet erg. We konden al kennismaken met de dame die ons beter aan elkaar zou voorstellen. En ja hoor, it happend, I fell in love, big time! 

Ik heb je nu al beter leren kennen, maar het zal nog zeker 7 jaar duren voor ik je door en door ken. We gaan geweldige momenten meemaken, maar de ruzies zullen onvermijdelijk zijn. Maar 1 ding weer ik zeker, this is for life.

Alle  tips and tricks, steeds welkom!

Voor wie het hoort donderen in Keulen: cameo.

Een 2e projectje ter kennismaking.


Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

maandag 6 februari 2017

Vader - dochter twinning

Na het moeder-dochter ge-twinning (klopt dit woord zo?), mocht de papa niet achterblijven!

Het ging weer volgens hetzelfde recept, een coupon stof werd gebruikt voor een titus trui voor papa wollebol en met de overschot werd er een mare-sweater voor baby wollebol gemaakt. Simpel, maar zeker geslaagd.Het patroon van de titus was al aangepast, dus dat was snel geknipt en in elkaar gezet. Snel = zondagmiddag met een baby dat aandacht nodig heeft.De mare sweater is ondertussen ook geen onbekende meer.

Beide truien werden al veel gedragen. Ik vind het geweldig om ze in eenzelfde outfit te zien.En wat kost dat nu allemaal: 

Voor de coupon betaalde ik 35 euro. Er kwam nog wat donkerblauwe stof voor de boorden aan te pas. Dat kreeg ik nog uit restjes gehaald. Verder is er vormband ingestreken in beide truien. Dat gaat telkens sneller op dan je verwacht. Ik gok, nee ik weet het niet meer zeker, dat ik wel een volledig pakje nodig had.

Stof: €35
Vormband: €4,95
Forfait materiaal etc: €4:

Totaal = €43,95 voor 2 stuksDie triomfantelijke blik...


Patroon: titus trui, la maison victor
               mare sweater, spoetniksels
Stof: coupon Froy and Dind: Madeline de stoffenmadam

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /