zondag 30 oktober 2016

Bloggers for life


De winterperiode komt er weer aan, alsook de donkere koude dagen. Vooral met die donkere dagen heb ik er steeds moeilijker. Gelukkig zijn er ook leuke vooruitzichten bij de winterperiode, de feestdagen, maar ook de 'warmste week', wel gekend ondertussen.

Vorig jaar reeds werd er door een aantal bloggers een leuk initiatief opgezet. Ik heb dat echter ergens van ver-weg-in-zwangerschapsland wel een beetje gevolgd. Allergisch als ik op dat moment was aan alles wat met computer en internet te maken had, liet ik het toch wat aan mij voorbij gaan. Samen met de bevalling is deze allergie gelukkig verdwenen. Nu tracht ik toch een beetje mee te zijn wat er verschijnt op andere blogs.

Nu is er een leuke actie om zelf aan de slag te gaan met enkele gratis patroontjes om zelf naaisels te maken en te schenken aan het goede doel. De kans is groot dat je ze al bent tegen gekomen, mocht dit nog niet het geval zijn, hier vind je de info. 

Een leuk initiatief waar ik graag zou aan meedoen, echter kom ik er amper nog toe om iets te naaien. En als ik naai is het iets snel in tricot voor baby Wollebol (moesten baby's nu eens niet zo snel groeien). En dat is dan in een gestolen uurtje 's morgens omdat vriendlief nog even thuis is om voor baby Wollebol te zorgen. Dar loopt echter ook stilaan op zijn einde, dus zal het nog meer zoeken worden naar een gestolen naai-uurtje. 

Echter zou ik toch graag mijn steentje willen bijdragen. 

Ik loop al een tijdje rond met het idee om via mijn blog ruilacties te houden. Dingen die ik niet meer nodig heb, maar nog perfect bruikbaar zijn, die vooral niet weg te gooien of proberen te verkopen, maar te ruilen. Dus bedacht ik mij dat ik misschien wel op deze manier mijn bijdrage kan leveren. Ik heb zo enkele kooppatroontjes liggen die ik niet meer gebruik. Misschien ben jij wel geïnteresseerd in een patroontje en zie jij het zitten om in mijn naam een naaisel te maken en dan te schenken. 

Dus heb je interesse in een van volgende patroontjes en heb jij wel even tijd om te naaien, stuur me dan zeker een mailtje: eefjevanasch@gmail.com. Je maaksel in ruil voor het patroontje toon ik dan graag later op mijn blog. Ik hoop dat er iemand geïnteresseerd is, dat zo de patronen nog hun nut hebben en ik toch ook een beetje mijn steentje kan bijdragen.

Zwangerschapskleedje: ik maakte dit. --> gereserveerd.

Zwangerschapsbroek, dit patroon is nog niet open geweest.

Een damesbroek met blinde rits in de zijnaad.

Baby allerleitjes: slaapzak, slab, voedingskussenhoes, knuffeltje, handdoek.
(Indien meerdere geïnteresseerden is de eerste die reageert de eerste die wordt gecontacteerd)

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

zondag 23 oktober 2016

Maaksels #13: slaapzak zo geknipt 2

Tijdens de zo geknipt sew along challenge kwam ook de slaapzak eens aan bod. Toen ik die maakte was er nog lang geen sprake van baby wollebol. Ik ging hem wel cadeau doen, tot hij klaar was en ik hem eigenlijk zelf wou houden.

Dinosaurussen zijn misschien niet meisjes-achtig, maar daar doen wij niet zo aan mee. Vind ik het mooi, dan doe ik het haar wel aan. Er zijn nog andere manieren om duidelijk te maken dat zij een meisje is. En wat zou het.Het stofje kocht ik op een uitverkoop, geen idee meer welk merk het was. Het zal ook al lang niet meer verkrijgbaar zijn.

Ik maakte maat 6 maand, eigenlijk net niet zo goed gepast voor baby wollebol. Aangezien september zo warm was had ze geen slaapzak nodig, en ondertussen is hij al iets te krap geworden. Een nieuwe maken zie ik zo direct niet zitten, ik meen me te herinneren dat er best wel wat werk in kroop.
Nu kan ik hem dus wel nog weggeven aan iemand anders, of misschien verkopen. Ze heeft er uiteindelijk maar 3 keer in geslapen. Of misschien hou ik hem toch nog bij, om nog eens naar te kijken later. Ik laat het nog even in beraad.Ik had wel nog enkele exemplaren voorzien, ik kocht nog 2 andere ritsen op rol, voor eenzelfde maat (kwestie van geen 3 keer een nieuw patroon te moeten tekenen), maar ik vrees dat de ritsen nog wel even zullen blijven liggen. Tot ooit misschien nog eens veel tijd wie weet...

Van een restje maakte ik nog een dalton broekje, dit was wel een babycadeautje, hier kon ik wel afstand van doen.Patroon: zo geknipt 2
stof: helaas, toen nog niet zo met merken bezig
model: Amélie

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

zondag 16 oktober 2016

Maaksels #12: in stijl naar de naailes

Dat ik nu al het 5e jaar naailes zou starten zonder een zelfgemaakte tas, dat vond ik niet meer kunnen. Dus tussen het naaien van kleertje door gaf ik toch even wat prioriteit aan een nieuwe tas.

Ik had maar pas op een blog (ik weet alleen even niet meer bij wie, dus geen linkje, sorry daarvoor), de 'Ida', uit 'Mijn tas' gezien. Zelf had ik zeker niet aan dit model gedacht om te gebruiken, maar nu leek dat mij wel iets. Het ideale formaat voor een kaft met de cursus, een naaiboekje en nog wat plaats voor stof en de rest. En het blijkt ook wel echt de ideale tas te zijn hiervoor.Ik stikte langs 1 kant de tassenband niet helemaal vast, zoals in het model beschreven. Uiteraard steek ik hier niet mijn krant tussen (daar heb ik echt geen tijd voor), maar wel mijn grote lat. Super handig zou dit zijn, ware het niet dat mijn fietszakken net niet groot genoeg zijn om de lat er liggend in te krijgen.


Ik ben wel super content met mijn nieuwe tas. Ik ben ook helemaal verliefd op het stofje. Een couponnetje van Cotton+Steel dat ik kocht bij Julija's afgelopen winter. Het was zo'n stofje dat ik instant mooi vond en waar ik spijt van zou hebben als ik het niet had gekocht, maar waar ik niet direct een doel voor zag. Behalve toen ik in mijn voorraad een stofje zocht voor de tas. Ik zag het direct helemaal voor mij.

Ik maak er nu een gewoonte van om de rest van de stof ineens op te knippen zodat mijn restjesbak wat beperkt blijft. Ik had nog genoeg over om er een pennenzak à la spiegelstiksels van te maken (1 hoekje is niet zo mooi, maar who care). Verder heb ik nog de delen geknipt voor een pamperzakje (nog niet gemaakt). En dan schoot er nog een klein restje over, net genoeg voor een zakdoekhoesje, dat uiteraard in mijn naaizak zit.Stof: Cotton and steel, julija's
Patroon: Ida, mijn tas

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
BewarenBewarenBewarenBewaren

zondag 9 oktober 2016

Maaksels #11

Zondag: een nieuwe aflevering van maaksels, recent of al wat ouder. Een mik mak van allerlei dingetjes en wat babyspam erbij. Mogelijks zijn enkele foto's al reeds verschenen op instagram of Facebook. Een post met enkel wat foto's van de creaties, zonder een uitgebreide uitleg (= meer tijd voor baby wollebol en mijzelf). Voor vragen mag je altijd een berichtje nalaten of een mailtje sturen!

Sweaterjurkje

Patoon: knippie
Stof: Nostex


Body's pimpen


Body's: c&a, transferpapier: hema, afbeeldingen, via pinterest op dit bord.


Restjes opwerken: zakdooshoesjesPatroon: Zo geknipt 1
Stof: veritas

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

zondag 2 oktober 2016

Maaksels #10 'one to hug'

Ondertussen zijn we terug aan het werk, het is voorbij gevlogen, die 5 maand met de baby. In die 5 maand had ik al niet veel tijd om iets te maken, de baby had veel nood aan knuffelen, dus zal dit er voorlopig nog niet op beteren. Echter zijn de naailessen terug gestart, dus heb ik toch wekelijks 3uurtjes gegarandeerd naaitijd, jeej.

Er zijn nog wel een aantal items die ik afgelopen maand heb kunnen maken die ik nog niet heb geblogd, dus de wekelijkse maakels update kan nog wel even voortgaan (en is het maar 1 ding, dan is dat maar zo e). Nog steeds ga ik voorlopig vasthouden aan het vooral tonen van foto's zonder een uitgebreide beschrijving. Ik wil mijn blog niet laten stilvallen, maar ik moet keuzes blijven maken hoe ik mijn beschikbare tijd spendeer. Zeker nu ik terug werk zal het opnieuw zoeken zijn naar een organisatie van heel de boel.

Gelukkig is de overgang wat verzacht doordat de papa van baby wollebol een maandje thuisblijft om voor haar te zorgen, en hopelijk ook wat voor het huishouden ;). Maar zo kan ik wel wennen aan het werkritme en kan ons dochter op haar ritme volledig borstvoeding blijven drinken.

Wat het allemaal nog wat lastiger maakt is de aankomende herfst en de donkere dagen, oh wat lijk ik elk jaar die donkere dagen wat extra te vervloeken. Ik hou van licht, dat het koud is maakt mij niet zo veel uit, als het maar licht kon zijn. Maar goed, niets aan te doe, hij komt toch, de herfst.

Ik heb toch geprobeerd ons er zo goed mogelijk op voor te bereiden met jasjes. aangezien de baby groeit als kool maakte ik é verschillende maten, om zo hopelijk de winter te kunnen overbruggen.

En welk patroon voor babyjasjes is er beter dan 'one to hug', juist ja.

Ik maakte er 3 (en heb er nog 3 geknipt klaarliggen). 2 in maatje 74, versie met softshell tegen de regen in maatje 80. Bandwerk, weet u wel. Toch kunnen variëren van outfit zonder al te vaak patronen te moeten tekenen (weinig tijd, weet u wel).

Voorlopig nog maar 1 aan-foto, het is nog niet koud genoeg geweest voor de warmere versies.

Versie 1: stof Michael Miller van een aantal jaar terug, fleece van stoffenspektakel
Versie 2: stof: Riley blake van een aantal jaar terug, voering: grote lap stof van moeke, geen idee wat het is, minder dik en warm dan fleece, ideaal voor het tussenseizoen.
Versie 3: Softshell: madeline de stoffenmadam, voering: oud laken.