zaterdag 30 juli 2016

Maaksels #1

Zoals ik in mijn vorig bericht al postte ga ik nog wel af en toe hier een berichtje maken (1 keer per week is het streefdoel), maar niet meer met een uitgebreide tekst erbij, gewoon enkele foto's van allerlei creaties. Een mik mak van allerlei dingetjes. Mogelijks al reeds verschenen op instagram of Facebook. Voor vragen mag je altijd een berichtje nalaten of een mailtje sturen!


Patroon: draad en praat: haak je happy

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust een berichtje nalaten of een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

dinsdag 26 juli 2016

Kiezen zonder het gevoel te verliezen...Dat het wreed is eigenlijk... Wat? Awel ja, 3 maand thuis zijn wegen je zwangerschap en geen zin hebben in bloggen en in iets beperktere mate naaien, bevallen zijn en kei-veel goesting hebben om te bloggen en te naaien, maar oh ja, geen tijd meer nu, oh ironie...

Het is gek wat een zwangerschap doet met een mens, hoe het je even voor 9 maand doet veranderen van persoon om daarna terug je eigen te worden, met een baby er dan bij. De eerste maanden van mijn zwangerschap had ik zelfs bijna een degout van naaien, de trui die ik toen gemaakt heb in de les heeft voor mij nog steeds dat gevoel van toen. En ik had al helemaal geen zin om te bloggen, facebooken, instagrammen... In de zetel liggen en veel slapen, dat wou ik.

Nu is die goesting er dus wel, maar, ondanks dat ik thuis zit en een brave baby heb, mag ik blij zijn als ik 1 middagje in de week achter de naaimachine kan zitten. Graag wil ik dan wel bloggen over deze items, maar tegen dat ik ze op foto heb, tekst geschreven en kan publiceren is baby Wollebol er al bijna uitgegroeid. En dat geeft mij het gevoel van achter de feiten aan te lopen. Ik wil het wel, maar het lukt me even niet.

Wat ik daarbij nog heb onderschat misschien ,is het herstellen van een bevalling. Ik dacht zo van 'we doen dat wel even', en ik lijk wel herstelt. Maar nu blijkt dat nog niet helemaal het geval te zijn. De vervelende complicatie na mijn bevalling laat nu, 3 maand later, nog steeds zijn sporen achter. Gelukkig ben ik in goede handen van mijn kinesiste! 

Om volledig te herstellen moet ik echter wat meer de aandacht leggen op ontspannen, en dat is best wel moeilijk. Zonder dat ik het door heb span ik voortdurend delen van mijn lichaam op, en dat is niet ok. Het vraagt een mind switch waar ik volop aan werk. Het komt zo wat neer op loslaten (controle) en keuzes maken (ik kan niet alles hebben en doen). 

Ik leef sterk met het idee alles te willen doen, goede mama, goede partner, goede huisvrouw, goede dochter en vriendin, goede naaister, breister, haakster, blogster, en ook nog even voor mijzelf zorgen fysiek. En dat gaat niet allemaal tegelijk (typisch voor onze generatie?). De schrik om iets te missen is groot. Angst voor het gevoel dat ik er niet alles heb uitgehaald wat er wel kon inzitten.

Ipv allerlei zaken tegelijk te doen, wil ik proberen het met wat meer aandacht te doen, zonder in mijn hoofd al 3 taken verder te plannen. Misschien toch maar eens een cursus mindfulness volgen? Maar wanneer zou ik dat er nog moeten bijdoen...

Maar goed, mind-switch, keuzes maken, loslaten... 

Ik heb dus besloten om tijdelijk wat minder tijd in mijn blog te steken. Ik zou dringend mijn pagina's moeten bijwerken, er staan een hoop mogelijke berichten klaar in concepten, maar ik ben geen geboren schrijfster (heb ook absoluut geen ambities in die richting). Mijn berichten vallen steeds langer uit dan bedoeld, nu dus weer, en zo kruipt er ongemerkt veel tijd in. En daar ga ik op besparen. Ik ga enkel nog af en toe wat foto's publiceren van mijn creaties, die allicht al op Facebook of instagram zijn verschenen. En ipv telkens een uitgebreid verslag laat ik het aan jullie over om mij er iets over te vragen indien gewenst, en laat ik de foto's voor zich spreken. 

En wie weet, misschien is er dan even meer tijd om jullie blogs en berichtjes te lezen, want dat mis ik ook wel!

Groetjes, Eefje

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

woensdag 13 juli 2016

Lila jurkjes

Op datzelfde stoffenspektakel in mei kocht is niet enkel de 'Suzanne' bij Marte, maar ook het patroon voor dit Lila jurkje. De eerste nieuwe kleertjes die ik maakte voor het kind sinds haar geboorte. Een ideaal patroontje, want de eenvoudige versie vraagt niet veel tijd om te maken. Net gepast om tussen 2 voedingen te maken (waar soms zelfs maar 2 uur tussen zit/zat). En ook hier geldt weer, als ik het dan toch heb getekend, kan ik evengoed nog eentje maken. Vandaar 2 lila jurkjes. En in de rapte werd er zelfs nog een 3e gemaakt, maar wel uit dezelfde stof. Ik had nog wat overschot, en in plaats van dat we hier 2 dezelfde jurkjes zouden hebben kreeg het 1 maand oudere nichtje hetzelfde kleedje. Wat ik anders met de rest zou moeten doen weet ik toch niet.

De eerste, met de vogeltjes van Froy and Dind is de eenvoudige zonder extraatjes, bij het 2e kleedje deed ik wel het nepzakje erbij.Patroon: Lila dress and jumpsuit van Compagnie M
Stof: vogeltjes: froy and Dind bij Bambiblauw, blauwe stof: stoffenspektakel
Model: Amélie
Foto's: ikzelf

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 10 juli 2016

Allerleitjes: leggings

Na de dalton broekjes een nieuwe allerleitjes met nog meer broekjes, deze keer de babylegging, het gratis patroontje van Emma en Mona.
De allereerste die ik maakte was de grijze onderaan, volgens patroon met boordjes als afwerking aan de pijpen. wat een gefoefel is me dat met die kleine opening, niet helemaal mijn ding. bij volgende broekjes verlengde ik de pijpjes en werkte ik die af met de tweelingnaald. Ik vind dat ook wel veel werk, telkens een extra spoeltje opwinden voor dat beetje, maar het stikt wel makkelijker. Ik doe dit telkens met het broekje binnenstebuiten gedraaid.

Ik maakte de tailleboord wat breder, zodat het hoog op het buikje past.

Het is een fijn patroontje. Bij ons is echter de herbruikbare luier een probleem. Dit is een dikker paketje dan wegwerpluiers, en dat maakt dat wij sneller een grotere maat nodig hebben. Alleen zijn de pijpen dan nog veel te lang, wat ook geen zicht is. Dus als ik er nog broekjes maak zal ik hier rekening moeten mee houden.


Patroon: baby legging van Emma en Mona
Stof in volgorde: stitch and co; froy and dind bij Georgette; Cloud9 bij Georgette; Nostex
Model: Amélie
Foto's: ikzelf

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 7 juli 2016

Mollie jurkje #4

Ik was het bijna vergeten, ja ik maakte dus nog een 4e jurkje. Als het patroon dan toch getekend is en je weet ondertussen hoe het moet gemaakt worden is het wel gemakkelijk om er ineens een aantal te maken.

Deze is ook gemaakt uit tricot, zoals versie 3, met plooitjes. Deze keer kocht ik de stof bij Stitch and Co.


Echter zal het bij 1 pasbeurt blijven. Baby's hebben grote hoofdjes, zeker in verhouding met hun lichaam. Ik weet dit wel, maar dat die hoofdjes zo groot zijn had ik nu ook niet helemaal gedacht. Doordat het tricot stof is, wat dus rekbaar is, dacht ik dat het wel zo over het hoofdje zou gaan, maar dat is dus niet helemaal zo. Het lukte echt maar net. En laat dat nu net iets zijn dat kindjes niet leuk vinden, iets dat over hun hoofd moet getrokken worden, zeker niet als het moeizaam gaat. Dus is dit jurkje goed om 1 keer aan te doen, helaas. 

Misschien komt het ooit nog wel van pas voor een grote pop.

Patroon: Mollie jurkje la maison victor
Stof: stitch and co
Model: Amélie
Foto's: ikzelf

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com
BewarenBewaren