Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit april, 2016 weergeven

Amélie is geboren

Er zullen handen zijn die je dragen en armen waar je veilig bent en mensen die zonder vragen zeggen dat je welkom bent
Naam: Amélie Eline Wannes
Geboren: 25/04/2016
Lengte: 51 cm
Gewicht: 3,370 kg


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

Over tijd

Als er nu 1 ding was waarom tijdens het zwanger zijn geen rekening mee had gehouden dan was het wel met de mogelijkheid dat ik een aantal dagen over tijd zou gaan, 5 al ondertussen.

Het jaagt me wel wat schrik aan, in die zin dat het kind ondertussen alleen maar blijft groeien en wat dikker blijft worden, en het zo elke dag misschien moeilijker wordt om haar er vlot uit te krijgen. Dat het geen kleintje zou worden wisten we al. Misschien maar goed dat er sindsdien geen meting meer is geweest, dat ik het gewoon niet weet. Hopelijk kan ze wel nog in haar kleertjes die ik heb gemaakt.
Samen met ons zitten velen te wachten natuurlijk. Elke nacht dat ik ga slapen denk ik, 'zou het' en elke morgen denk ik 'het was nu weer niet'. (om de een of andere reden denk ik dat het 's nachts zal beginnen)
Ik denk al 3 weken lang bij alles wat ik doe, het zal wel de laatste keer zijn met dikke buik, maar er komt dus geen einde aan. Ik zal dus nog maar eens de vloer dweilen, het gras …

Vers brood bewaren in een zelfgemaakte broodzak: tutorial

Voor mijn 30e verjaardag kreeg ik een kitchen aid keukenrobot cadeau. Zo kon ik eindelijk werk maken van dat heerlijk zelfgebakken brood tijdens de middagpauze.


Tijdens mijn jeugdjaren aten wij altijd zelfgebakken brood. Als kind wil je dan wel eens graag, voor de verandering, brood van de bakker eten. Maar als je wat ouder wordt ga je net meer appreciëren dat je gezond en versgebakken brood kreeg. En het ruikt zo heerlijk, een vers gebakken brood.

In de loop der jaren kochten we wel eens bloem en maakten we zelf een brood, maar dat kneden, minstens 20 minuten lang, dat kost toch wel een hoop energie en kracht, en vooral veel tijd. Met een keukenrobot zou dat veel sneller gaan.

Het idee om er echt werk van te maken, van dat zelfgebakken brood begon meer en meer in mijn hoofd te spelen. Ik merkte dat we soms veel brood weg gooiden, te snel oud geworden, door onregelmatige uren werd er niet altijd van gegeten waardoor het moeilijk in te schatten was hoeveel we nodig hadden. En vooral de…