vrijdag 31 juli 2015

Feestelijke bloemen: tutorial.

Honderden heb ik er al gemaakt, deze bloemen uit servetten. Als klein meisje deden we dit met de hele buurt om de huizen van jubilarissen te versieren. Op het werk, met onze bewoners, deed ik het al verschillende keren om de gangen letterlijk op te fleuren. Het is eenvoudig om te maken, maar geeft een leuk effect.


Ik laat jullie graag zien hoe wij ze maken:

- neem grote servetten met meerdere laagjes in verschillende vrolijke kleurtjes


- vouw de servet helemaal open


- knip de servet in 2


- leg de helften mooi op elkaar

- maak plooien van ongeveer 1 centimeter: begin onderaan en vouw harmonicagewijs op- doe er een koordje rond als je het helemaal hebt opgeplooid, in het midden


- en dan moet je alle laagjes uit elkaar halen en je bloem schikken:Klaar!

Tot deze avond kan je nog steeds hier een nummer tussen 2 en 999 achter laten en mij uitdagen voor mij zomer-challenge!


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 28 juli 2015

1000-vragen challenge: week 6

Het is dinsdag, dus een nieuwe 1000-vragen challenge post van SaskiaStephanieTamara en mijzelf.

Om in de vakantiesfeer te blijven, ook al heb ik momenteel geen vakantie en moet ik nog wel eventjes wachten, een leuke vraag van Sara (ik weet jou wonen maar de anderen mag je via e-mail je adres bezorgen.)


Wat is je verste reis?

Ik ga zeker graag op vakantie, maar kom ook wel graag terug thuis. Maar zo een weekje even helemaal weg zijn, dat doet wel deugd. De laatste jaren is het er niet altijd van gekomen wegens verbouwingen. Dit jaar hebben we geen grote vakantie gepland, maar enkele korte tripjes zoals je hier en hier al kon lezen. 

Echt heel ver ben ik nog niet weg geweest. Daarvoor kan ik niet lang genoeg vrij voor krijgen plus dat wij daar nog geen budget voor hadden. Ik hoop wel dat het er ooit van zal komen. New York staat daarbij bovenaan aan mijn lijstje. 

Wat is dan nu mijn verste reis geweest? Volgens google maps (ik heb wel geen idee hoe dat de afstand berekent), is dat mijn eerste vliegvakantie naar Turkije geweest, al dat Kreta maar enkele tientallen kilometers minder zou zijn. Maar Turkije dus, in de buurt van Bodrum was dat. De eerste keer dat ik het vliegtuig nam, ik was 19 jaar. Dat was even spannend, maar smaakte wel direct naar meer. Het was een vakantie met 3 andere vriendinnen, een last minute. 30 augustus gingen we kijken voor een reis en 1 september zijn we vertrokken. 7 dagen, all in, voor 299 euro. Dat was echt geen geld dus, ik geloof niet dat dit nu nog mogelijk is? Ik heb zeer fijne herinneringen aan die vakantie.


Ik heb voorgesteld om nog een extra vraag toe te voegen aan deze vraag, namelijk: 

 Wat was je leukste reis?

Zonder er een heel verhaal over te schrijven, anders wordt dat hier wat te lang, een korte beschrijving van onze reis van vorig jaar, wat voor ons toch al het meest speciaal is geweest. Samen met familie en andere mensen, 2 weken op een zeilboot op de Oostzee, met op de route in Denemarken: Helsingor, Nyborg en als hoogtepunt Kopenhagen (beeldt u in: 25°, zonnig, mooie zeilboot, in de haven aanliggen tegenover de opera, aan het koninklijk paleis, aperitieven en barbecueën, lang zomeravonden). Maar evengoed met de mooie natuur in Duitsland. We hebben praktisch 2 weken ideaal zomerweer gehad, samen met de tijd op het water en goed gezelschap was dit een super vakantie (onthaasting ten top!)


Wat was jullie verste en leukste reis? 

                                         

Wil jij ons ook uitdagen: laat hieronder een reactie na met een getal tussen 1 en 999*, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Uit al de reacties, van ons 4 samen, trekt at random dan 1 vraag waar wij de volgende dinsdag op antwoorden. Deze challenge loopt een hele zomer lang. De nieuwe vraag wordt op vrijdagavond bekend gemaakt op mijn facebookpagina en instagramaccount.

Als dank voor jullie reacties maken wij een cadeautje voor jou. Als je mij volgt krijg je van mij een attentie, als je Saskia volgt krijg je van haar ook een attentie, net zoals bij Stephanie en Tamara, dus vierdubbele leuke post! Volg je maar 1 van ons dan krijg je enkel de attentie van die persoon, dusssss, liken maar!

Volg mij: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Saskia: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Stephanie: bloglovin en/of facebook en/of instagram
Volg Tamara: bloglovin en/of facebook

* vraag 912, 921, 399, 159, 45 en 458 zijn al geweest.

Wil je graag meedoen aan deze challenge en een blogpost schrijven over dit onderwerp evenals een attentie voorzien voor persoon van wie de vraag komt, laat het mij even weten.

Nota: kom je op deze pagina via facebook of bloglovin kan het zijn dat je niet kan reageren. Probeer dan de pagina opnieuw te openen via je browser. Lukt het je dan nog steeds niet mag je altijd een commentaar nalaten op mijn facebookpagina.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 26 juli 2015

Juli: de maand van het kokerfestival:

Ik probeer de agende van 'zo geknipt sew along', altijd een beetje voor te zijn, om alles klaar te hebben voor de maand waarin we het mogen showen. Dat is me steeds goed gelukt, tot vorige maand. Het koffertje stond op de planning, ik moet hier nog steeds aan beginnen.

Deze maand staan de kokers van recept 16 op het programma. Ik deed in juni mee met de 'midzomerswap'. Dus ik combineerde deze twee en maakte de grote koker voor mijn swapje. Ik heb altijd al met veel plezier met dit boek gewerkt, maar nu ging het precies niet zo goed. Ik heb er echt op gevloekt.


De beschrijving verwijst naar verschillende algemene technieken. Naar gelang welke koker je maakt moet je een bepaalde volgorde aanhouden. En daar kwam ik ergens in de problemen. Het zal wel aan mij gelegen hebben, maar ik heb een stap gemist. Ik heb er uiteindelijk zelf een oplossing voor gezocht, maar het was toch niet ideaal, maar ik was het ondertussen al zo beu. Langs de buitenkant zie je er gelukkig niets van.

Bij al de kokers stond er ook een beschrijving voor een kleinere koker, ideaal als pennenzak of brillenhoes. Ik wou er mij toch nog is aan wagen, maar het was met niet zo veel goesting. Het is wel een perfect project om restjes stof op te werken. Hier liggen er wel wat, dus knipte ik ineens genoeg voor 3 kokertjes. Ik heb mij er wel echt moeten aanzetten om ze op tijd af te maken. Het laatste kokertje zat wel snel in elkaar, eens je weet hoe het moet is het echt niet veel werk. Maar als iemand mij wil tonen hoe je die cirkels moet aanstikken, laat je niet tegenhouden. Want dat is precies niet mijn sterkste kant!

Niet 1

Niet 2

Maar 3 kokertjes

Ik moet precies nog wat hoekjes beter uitduwen.
Patroon: boek: 'zo geknipt 2': recept 16: kokerfestival
Stof: madeline de stoffenmadam (soft cactus flowerworks en zwart goude stof), de banier

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest 
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 23 juli 2015

2 paar leuke babybooties

Het mag wel duidelijk zijn dat er hier veel baby'tjes geboren worden. Het is zo leuk om allerlei cadeautjes zelf te maken. De ene keer is dat genaaid, de andere keer iets gebreid en soms iets gehaakt.

Vandaag deel ik graag met jullie 2 kleine gehaakte creaties. Het is niet echt functioneel, maar vooral wel heel schattig.

Ik zag dit boek liggen op de boekenbeurs. Ik keek er is in, legde het weg, draaide wat rond die tafel, nam een ander boek. Ik ging terug naar dit boek, ik twijfelde. Ik heb het nog is weggelegd, ging naar een ander kraam kijken en kwam uiteindelijk toch terug om het te kopen. Voor de prijs moest ik het niet laten liggen. En ik ben blij dat ik het gekocht heb. Het was zo'n zaak van: weten dat je er spijt van gaat krijgen als je het niet koopt, dus ben ik maar gezwicht.

Ik maakte eerst deze sandaaltjes, als extra cadeautje bij het geboortepakket voor Flin.Deze schoentjes vond ik ook de max. Ik heb ze nog niet gegeven aan iemand. Maar er zijn wel enkele jongetjes op komst.Is dit een leuk cadeautje? Zouden jullie dit leuk vinden?

Patroon: uit het boek: 'Leuke babybootjes haken' van Vita Apala
Katoen: veritas

Je kan trouwens nog steeds meedoen mijn mijn challenge, geef snel nog een nummertje, hier, en morgen wordt er een vraag gekozen, misschien wel de jouwe. 


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 21 juli 2015

1000-vragen challenge: week 5

Het is dinsdag, dus een nieuwe 1000-vragen challenge antwoord. En deze week heeft er zich nog iemand aangemeld om met ons mee te doen, dus nadat je hier en bij Saskia en Stephanie bent gaan lezen en een nummertje hebt achtergelaten, kan je nu ook bij Tamara gaan lezen wat zij antwoordt op de vragen.

De vraag van deze week is voor een keertje een eenvoudige vraag: van unique Marieke, dank je wel daarvoor! (stuur je nog even een mailtje met je adres?)


Hoe laat sta je meestal op?

Ik moet er redelijk vroeg uit. Ik heb 2 werkplekken, voor de ene moet ik iets verder fietsen, dus sta ik er wat vroeger voor op.
Op maandag, donderdag en woensdag om de 2 weken gaat de wekker om 5.50u en op dinsdag en vrijdag en op de woensdag in de andere week om 6.00u. Op dinsdag en vrijdag denk ik, jaah, beetje langer slapen, al dat 10 minuten nu eigenlijk echt verwaarloosbaar is. Maar het is het gedacht dat telt zeker.

Vandaag is een feestdag, dus vandaag geen wekker: joepie!

Ik sta altijd een uur voordat ik vertrek op. Ik heb graag 's morgens nog een beetje tijd om rustig te eten. Ik ben ook altijd wel even bezig met het klaarmaken van mijn eten voor 's middags. Ik maak altijd een vers slaatje klaar. En nog wassen en nog een afwasmachine leegmaken bijvoorbeeld, en een uur is dan zo om.

Aangezien ik een redelijk vast routine heb om op te staan zet zich dat in het weekend ook wel voort. Ik ben dan vaak op dat zelfde uur wakker, maar sta dan nog niet op, dat is iets te vroeg. Meestal ben ik wel ten laatste rond 8.00 eruit. Als ik wakker ben, moet ik opstaan. Ik begin dan al te overdenken wat ik allemaal al kan doen, en ja dan is is het om zeep om te blijven liggen. Ik vind het ook wel fijn 's ochtends, dan is alles nog rustig en je hebt het gevoel van nog een lange dag met veel tijd voor je te hebben. En aangezien mijn vriend eerder een avondmens is en langer blijft slapen is dat ook een momentje voor mijzelf. Ik krijg 's morgens ook het meeste gedaan. Volgens mijn vriend ben ik dan in duracell modus. Mijn batterij houdt het achter niet zo lang in die modus vol, dus kruipt de dees altijd op tijd in haar bedje, om er 's morgens toch weer op tijd uit te kunnen è.

Zijn jullie vroege vogels? Wanneer is jullie beste moment van de dag?

                                         

Wil jij ons ook uitdagen: laat hieronder een reactie na met een getal tussen 1 en 999*, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Uit al de reacties, van ons 4 samen, trekt at random dan 1 vraag waar wij de volgende dinsdag op antwoorden.

Deze challenge loopt een hele zomer lang. De nieuwe vraag wordt op vrijdagavond bekend gemaakt op mijn facebookpagina en instagramaccount.

Als dank voor jullie reacties maken wij een cadeautje voor jou. Als je mij volgt krijg je van mij een attentie, als je Saskia volgt krijg je van haar ook een attentie, net zoals bij Stephanie en Tamara, dus vierdubbele leuke post! Volg je maar 1 van ons dan krijg je enkel de attentie van die persoon, dusssss, liken maar!

Volg mij: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Saskia: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Stephanie: bloglovin en/of facebook en/of instagram
Volg Tamara: bloglovin en/of facebook

* vraag 912, 921, 399, 159 en 45 zijn al geweest.

Wil je graag meedoen aan deze challenge en een blogpost schrijven over dit onderwerp evenals een attentie voorzien voor persoon van wie de vraag komt, laat het mij even weten.

Nota: kom je op deze pagina via facebook of bloglovin kan het zijn dat je niet kan reageren. Probeer dan de pagina opnieuw te openen via je browser. Lukt het je dan nog steeds niet mag je altijd een commentaar nalaten op mijn facebookpagina.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 19 juli 2015

Mijn naaiplek


Kijken jullie ook zo graag binnen bij andere mensen? In de winter, als het donker is en men heeft het licht laten branden zal ik toch steeds is binnenkijken. Ik kijk ook graag in woonboeken, maar die zijn weinig realistisch. Dan is het huis op zijn mooist en opgeruimd.

Momenteel wordt er hier elke week een naaiplek getoond. Naaien is een hobby waar je wel wat ruimte voor nodig hebt. Niet iedereen heeft de kans om een eigen kamer daarvoor te hebben. Je moet dan een beetje creatief zijn om alles opgeborgen te krijgen.

Met deze post wil ik jullie mijn naaiplek laten zien. 


Ik heb de veranda daarvoor ingepalmd. Is het ideaal? Neen! Maar toch is het een beetje mijn eigen plekje. Ik moet deze wel delen met de poezen. 's Nachts kunnen zij vrij in de veranda slapen en binnen en buiten lopen. Dat wil zeggen dat mijn materiaal niet altijd veilig is. Een stuk stof laten liggen kan ik niet. Gegarandeerd dat er eentje opgelegen heeft en het vol haar hangt. Af en toe liggen mijn naaisels of stoffen of naaidoos op de grond, samen met grote plukken haar, dan weet je dat ze gevochten hebben. En heel occasioneel vind je er de restanten van wat een muis of een vogel was. (Heel gezellig!)

Onze veranda is op het zuiden gericht, dus je kan het al raden, als de zon schijnt in de zomer wordt het daar een echte sauna. Dan moet ik elke keer mijn machines binnen halen. De laatste tijd is er daardoor weinig genaaid geweest. 

Maar in de veranda zitten heeft ook zijn voordelen, ik heb er heel veel licht. In de winter is dat zalig, tijdens de lange lenteavonden is dat heel gezellig. En met de schuifdeur helemaal open zit je toch een beetje buiten.

Mijn naaitafel zelf: die heb ik op maat laten maken, door mijn broer die schrijnwerker is (handig hoor)! Ik heb ze wat hoger laten maken zodat ik er wat materiaal onder kon opbergen. Ik gebruik manden voor mijn stoffen. Nadeel van veel licht is dat je stoffen snel verkleuren. Mijn tafel is ook heel stevig en ruim genoeg om ander materiaal op te zetten.

De manden liggen vol met stofjes of projectjes waar ik voorlopig niet aan voortdoe

Recht tegenover mijn naaitafel staat onze eettafel. Ik hoef mijn stoel maar te draaien voor te kunnen knippen en tekenen. Voor mij is dat wel handig.

De tafel zoals ze er meestal bijligt: dus niet opgeruimd voor de foto. De ventilator omdat het er warm was, de stofjes toen ik aan de grace jurkjes aan het werken was. Mijn boekenpoef is altijd in de buurt, ik was ook met de 1000-vragen challenge bezig, in het zakje zit een haakwerkje waar ik buiten aan aan het werken was, en ik moest nog steeds de nieuwe lmv is lezen. De witte plank  gebruik ik om foto's op te trekken.

Ons huisje is nog niet helemaal klaar. De veranda, waar ik dus zit is nog niet vernieuwd geweest. Dit wordt wel een van onze volgende projecten. Dus ben ik nu zo aan het bedenken wat we er allemaal aan kunnen verbeteren.

Als ik mag dromen, dan zou ik graag een grote zolder voor mijzelf hebben. Ook met veel licht, met verwarming en airco. Met een lange hoge kniptafel en plaats om andere mensen uit te nodigen om samen te kunnen naaien. Graag daarbij nog een hoekje om foto's te kunnen trekken. Ik vrees dat het bij dromen zal blijven.

Hebben jullie al ergens je naaiplek getoond? En wat is je ideale naai of hobbykamer?

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij e-mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 16 juli 2015

Grace jurkjes

Ik denk dat bijna iedereen de mooie blog van Griet volgt, doe je dit nog niet, zeker doen!

We kennen haar daarbuiten ook nog van de boeken, 'stof voor durf het zelvers'. Aangezien ik geen kinderen heb, heb ik nog geen gebruik gemaakt van deze boeken. 

Maar in mijn omgeving zijn ze wel volop in de boelekestijd gekomen. Daar zitten wel wat baby meisjes tussen, dus kon het voor mij niet beter getimed zijn dat Griet een gratis patroon van een babyjurkje lanceerde.


Wegens omstandigheden had ik eerder nog geen tijd om ze te maken, maar afgelopen weekend heb ik er mij kunnen aanzetten. En goede dingen komen nooit alleen, ik maakte er ineens 3.

De handleiding was mij niet altijd even duidelijk. Ik ben er aan begonnen en zou wel zien hoe het liep. Het is dus misschien niet helemaal zoals zij het bedoeld had, maar het is toch een kleedje geworden.

Het eerste kleedje deed ik volledig volgens de handleiding, met knoopjes achteraan. Ik nam drukknoppen, omdat ik er geen ander had liggen. De mouwtjes liet ik achterwege.Het lijkt mij niet zo comfortabel om op die knoopjes te liggen. Ze zijn redelijk dik. Dus bij het 2e kleedje deed ik hetzelfde, de sluiting achteraan, maar ik stikte er velcro in. Dat lijkt al iets comfortabeler, iets minder dikte.Ik was toch nog niet helemaal tevreden en maakte een 3e versie. Deze keer wisselde is het achterpand en voorpand om, zodat de knoopjes vooraan zitten en er geen dikte is op de rug. Misschien is het nu wel moeilijker om het kleedje aan te doen. Dat hoop ik binnenkort te weten te komen, als de jurkjes cadeau zijn gedaan.Ik las dat Griet in een jurkje als sluiting een blinde rits heeft ingestikt. Maar dat zie ik niet direct zitten om zo te doen, dan moet ik even wat meer tijd hebben om dat uit te zoeken. Dat wordt misschien iets voor in de naailes in september. Deze jurkjes waren wel redelijk snel klaar, op een 2-tal uurtjes, elk. Het eerste jurkje is maat 62, de andere 2 zijn maat 68.

Ik zou nog een kleine kapstok kunnen gebruiken voor de foto's. Als ik aan-foto's, ga ik die hier zeker nog is laten zien.

Patroon: grace jurk van Griet van Emma en Mona
Stof: soft cactus


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

dinsdag 14 juli 2015

1000-vragen challenge: week 4

De vraag die Saskia, Stephanie en ik deze week mogen beantwoorden, komt van Delphine Hoorelbeke (stuur ons even een mailtje met je adres en hoe je ons volgt en dan krijg je ons cadeautje opgestuurd). Deze week hadden we minde reacties als de vorige keren. Laat je niet tegenhouden om hieronder snel een nummertje te zeggen, daag ons ook uit! Met jullie kleine moeite hebben wij weer iets om over na te denken.


Praat je tegen voorwerpen?

Oh jee, wat een vraag! Ik kreeg al direct voorstellingen van mensen die tegen de planten spreken, of die geloven dat dingen ook een ziel kunnen hebben. Maar eigenlijk, we praten toch allemaal wel is tegen voorwerpen. Ale, misschien niet zozeer praten, eerder al is goed tegen vloeken. Want ik denk dat we vooral tegen voorwerpen praten als ze niet doen wat wij willen dat ze doen. Wie heeft er nog nooit tegen een apparaat heel lief iets gezegd, als je weet dat het elke moment het kan begeven, maar je wil dit nog niet, 'alsjeblieft, nu nog niet, doe dit nog even voor mij'. Ik deed het al wel, evenals het vloeken als het uiteindelijk niet werkt. Zo heeft mijn tablet in het begin heel wat vervloekingen mogen doorstaan, omdat ik nog niet goed genoeg wist hoe het werkt en wat wel kan en wat niet.


Je hebt mensen die tegen hun auto spreken, maar ik geloof niet dat ik dat al heb gedaan. Onze auto heeft geen geslacht en al zeker geen naam.

Vele mensen op mijn werk hebben ook fotokaders staan waar ze dan tegen spreken, maar dit is niet tegen voorwerpen spreken. Ze praten in gedachten tegen hun overleden echtgenoot/e. Dit kan hen veel troost geven.

Mijn naaimachine? Heb ik daar al een conversatie mee gedaan, ik denk het niet. Als ik naai wordt hier wel is luidop nagedacht, dan ben ik is tegen mijzelf aan het praten, en als die machines dan willen meeluisteren, ja dan heb ik al tegen hen gesproken, maar dit is zeker niet bewust.

Moest de vraag nu zijn, spreek je tegen iets anders dan tegen mensen, dan is het wel zeker ja. Ik praat wel tegen de 2 poezen die hier rondlopen. Uiteindelijk proberen zij ook tegen mij te spreken. Ons Nala lijkt wel vaak dag te zeggen als ze binnenkomt (ze maakt dan een schattig geluidje), en onze Nixon is kampioen in komen zagen, om eten allicht. Ik ben ook wel vaak alleen thuis, en dan is het al is leuk om iets te kunnen zeggen, dan voel je je minder alleen, ook al is het een dier en komt er geen reactie terug

Praten jullie soms tegen voorwerpen? Is er een apparaat waar jullie een specialere band mee hebben?


Wil jij ons ook uitdagen: laat hieronder een reactie na met een getal tussen 1 en 999*, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Uit al de reacties, van ons 3 samen, trekt at random dan 1 vraag waar wij de volgende dinsdag op antwoorden.

Deze challenge loopt een hele zomer lang. De nieuwe vraag wordt op vrijdagavond bekend gemaakt op mijn facebookpagina en instagramaccount.

Als dank voor jullie reacties maken wij een cadeautje voor jou. Als je mij volgt krijg je van mij een attentie, als je Saskia volgt krijg je van haar ook een attentie, net zoals bij Stephanie, dus driedubbele leuke post! Volg je maar 1 van ons dan krijg je enkel de attentie van die persoon, dusssss, liken maar!

Volg mij: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Saskia: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Stephanie: bloglovin en/of facebook en/of instagram

* vraag 912, 921, 399 en 159 zijn al geweest.

Wil je graag meedoen aan deze challenge en een blogpost schrijven over dit onderwerp evenals een attentie voorzien voor persoon van wie de vraag komt, laat het mij even weten.

Nota: kom je op deze pagina via facebook of bloglovin kan het zij. Dat je niet kan reageren. Probeer dan de pagina opnieuw te openen via je browser. Lukt het je dan nog steeds niet mag je altijd een commentaar nalaten op mijn facebookpagina.


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

zondag 12 juli 2015

Uitslag give-away

Aan iedereen die een reactie gaf, dank je wel! Heel fijn! Ik zou wel aan iedereen iets willen geven, maar daar heb ik helaas geen tijd voor, om zoveel cadeautjes te maken. Ik vond het wel heel leuk om te doen, dus dat ga ik zeker nog is doen. Ik heb geen kleine onschuldige hand, dus heb ik aan mijn vriend gevraagd om naampjes te trekken, hij volgt dit hier allemaal niet zo en kent jullie niet, dus is dat ook wel eerlijk.


De winnaars:

Voor tasje 1


Voor tasje 2


Voor tasje 3


Sylvia en Gerda, sturen jullie mij een mailtje met het adres van een postpunt in jullie buurt (is iets goedkoper om te sturen), en dan stuur ik het zo snel mogelijk op. Evi, dat van jou breng ik dan wel mee, je weet wel è.

Als ik volgende week zondag, 19 juli nog geen reactie heb gekregen wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

zaterdag 11 juli 2015

Mijn favoriete super-lekker-super-snel klaar dessertje

Omdat het nog een warme dag is en het mij altijd ongelofelijk smaakt, geef ik jullie mijn favoriete dessertje:

Het is snel klaar, bij mij mag zo iets niet te lang duren!

Nodig:

- Platte kaas, ik kies voor de volle, omdat dit toch net iets lekkerder is
- Fruit: aardbeien, pezik, nectarinnen, ..., mijn favoriet is met perziken
- Bloemsuiker
- Eventueel nog extra garnituur zoals chocolade korrels
Bereiding:

- Snij het fruit


- Doe de platte kaas en de bloemsuiker in een grote kom en meng


- Doe het fruit erbij en meng


- Deel uit en garneer eventueel met chocolade


Smakelijk!


Pssst: je kan nog steeds meedoen met mijn give away tot deze avond 21.00u: morgen voormiddag maak ik de gelukkigen bekend!


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter